2014. június 22., vasárnap

ARANYSZARVAS MANDALA színezőknek, alkotóknak

TE MÁR SZÍNEZED a LETÖLTHETŐ MANDALA SABLONODAT?
- ARANYSZARVAS MANDALA -
LEGYÉL TE IS MANDALA KIÁLLÍTÓ!A WHATISMANDALA.COM oldala először a HOZOM a FORMÁD MandalaKiállítást támogatja létezésével. A kiállításra készült sablonokat le töltheted EREDETI MÉRETBEN a WHATISMANDALA.COM linken.
SZÍNEZHEcC és KIÁLLÍTÓ lehetsz a szeptemberi kiállításon!


TOVÁBBÁ fogadd szeretettel az ARANYSZARVAS mandala sablon rövid leírását:
"AZ ARANYSZARVAS MINT VILÁGSZARVAS"

Őseink elem-rendszere szerint, a kör alakú "életterünk", az égtájak és mondáink alapján készítettem ezt a mandalát.

Természetesen célzott a közreadás ideje is. Az év leghosszabb napján, a FÉNY ÜNNEPÉN kívánom átadni részedre. (Nyári napforduló: 2014.06.21. 12:51; A nap ma 04:45kor kelt és 20:46kor nyugodott le. Merőleges sugarai a ráktérítőre vetülnek.)
A keretet egy négyszög  adja: Csend, Mélység, Szellem és Igazság.
Jelképrendszerének alapja a Szarvas, aki agancsával tartja a kör formáját. Az életteret, amiben élünk. Az élettér jelképe ez esetben a jurta alakú felépítés, keresztgerendás megoldással. A gerendák a szenthármasság, szent háromság jelképei. Ez esetben csillagtitok jelképek.

Felül a Nap és Hold, közöttük a madár forma. A sólyom.A részleteket magadnak kell felfedned, megtalálnod!
Kinyitnod lelked kapuit, feltárva félelmeidet! Megtalálva önmagad!
Rálelned a rejtett jelentésekre...és a hibára!
Az biztos, hogy észre kell venned a virágminták jelképrendszerét, 
az irányultságot, a hiányt és a kapcsolatot. Kapcsolatot rég' és jelen között. 


A pusztában élő népek egyistenhívők, de az Istennel a szellemvilág lényeinek személyén vagy a táltosokon keresztül tartják a kapcsolatot. Tudják, hogy a teremtő ott van közöttük, szertartásaik egy része mégis a szellemvilághoz kötődnek. Ott élnek szoros kapcsolatban a természettel és tisztelettel adóznak a természet elemeinek a nélkül, hogy azokat bármilyen módon imádnák. A menny, az égitestek és a természeti erőket megszemélyesítő világkép ott él hitvilágukban, de az Isten messze kimagaslik közülük. Isten hírnökei a vadászmadarak. Vallásuk fontos szerepet töltött be a társadalom felépítésében és a hadviselésben. A magyarok ősvallása nem volt más, mint mindazon belső-ázsiai népeké, akik ugyanazon területeken mozogtak, ahol őseink.


A képi forma most is arra sarkall, hogy engedd el a látszatot! 
Haladj át a szemed által megfejtett jelentésen! 
Engedd magadba, s akkor te leszel a kép és te leszel az írás'.


Színeket te vihetsz a felületre. Ezzel Te hozhatod létre a karaktert. Te hozhatod létre a hangsúlyt, a hátteret, a hiányt, ezáltal a Teret.

Elérhető további mandalaSABLONOK:
AranySzarvas Mandala / Gyermek Mandala / Életfa Mandala / Gyakorlóknak Mandala / Forma Mandala / Magyar Szerelem Mandala / Metatron Mandala / Pillangó Mandala / Szerelemes Nő Mandala /  Szivárvány Mandala / Namaste Mandala


JóSZÍNEZÉST KÍVÁNOK:
Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése