2014. március 12., szerda

MANDALAmantra 2014 MÁRCIUS - EGYENSÚLY / LILIOM

A márciusi VIZUÁL TERÁPIA

2014.03.23-án 15 órától a Kosztolányi térnél

TÉMÁINK: EGYENSÚLY / LILIOM
A MandalaMantra most az EGYENSÚLY és kiáradás témájával foglalkozik.  Az egyensúly időszaka elhozza a kiegyenlítődés állapotát. A kiáradás pedig az aktív, tetterőt adja eszközül.

Ez évben folytatjuk munkánkat a növényekkel, virágokkal. Jelképrendszerüket, látványukat használva fel havi munkánk során. Következő a LILIOM. 

Dátum: 2014.03.23. 15:00 (THÉTA meditációval kezdünk! Legyél pontos, kérlek!)
Helyszín: Kosztolányi tér (Pontos helyszín a bejelentkező mailben)
Részletek: MandalaMantra RENDSZERE 2014

Jelentkezz be a részvételhez!


TÉMÁINK SZERINT FEBRUÁRBAN:

THÉTA meditáció:
Letöltéseket végzünk életünk egyensúlyának létrehozására. 
Tisztázzuk a kibillent állapot átalakulásának folyamatát.
Biztosítjuk a kiegyenlítő energiákat. 


A théta meditáció biztosítja számodra EZT az utazást. A Théta Healing technikája, mely sokak által elsajátítható, most megtapasztalható számodra ezen a vezetett meditáción belül.

EGYENSÚLY:

"Tudom, hogy mit jelent a BELSŐ EGYENSÚLY a Létezés legfelsőbb fokáról!
Tudom, hogyan éljem az életem a KIÁRADÓ EGYENSÚLY minden pillanatában!"

Az egyensúly ott tapasztalható meg, ahol az egyensúlyát vesztett állapotot tapasztaljuk. Ellentmondásos valóban. Mégis a valóság az, hogy akkor vagyunk nyitottak és valóban inspiráltak az egyensúly befogadására, ha megtapasztaljuk kibillent helyzetünket. Amikor azt vesszük észre, hogy kibillentünk. Ekkor keressük meg az egyensúly.
Gondolj csak bele...ha egy lábon állsz és soha nem billensz meg, akkor nem keresed...hanem tapasztalod, tudod az egyensúlyt.
A Jóga gyakorlása pont ettől életszerű ezen időszakban! A mindennapi gyakorlással elérhetjük, hogy megtapasztaljuk az egyensúly, a kiegyenlítődés állapotát. Azt, ahogy azt én magam érem el. Én hozom létre. Napi munkával, folyamatos odafigyeléssel, megújult fókusszal.
Most jön el a tavaszi napéj egyenlőség is, használd ki az adott időt épülésedre!

LILIOM :

A liliom a tisztaság, ártatlanság és elkötelezettség, illetve az egyházi szimbológiában a hit, a világi szimbológiában pedig a szépség, fiatalság és lovagiasság jelképe, virága.

A múltban megtalálható volt a nemesi udvarokban, jelképtárakban, de a paraszt családok udvarában is honos volt. Létezik fehér, sárga, de még fekete porzókkal is. Bár ezek már nemesített fajok.

Az a tévhit, mely szerint az Anjouk is használták, csak annyiban téves, hogy kutatások szerint a stilizált liliom valójában nem is liliom. Sokkal inkább lovagi sisakhoz, strucctollas lovagi sisakhoz hasonlatosnak vélik.
Sokszor feltűnik az Anjou (arany) liliom, mint kiváltságos jelkép. Nem használhatta akárki, mivel adományozott jog volt ennek viselete, használata.

"Csak a liliom közkedveltsége következtében kapta e szerint később, mikor már elfeledték eredetét, az Anjou-liliom nevet. Rapaics Raymund szerint ez magyarázza pld. mit sokan különösnek találtak, hogy az Anjou-liliomot, mint címert kishazánkban szinte csak a Győr-nemzetség leszármazói használták középkori heraldikánkban, „s Anjou királyaink alatt is csak azok, kiknek ők, mint saját címerüket különös királyi kegyből adományozták...". Későbbi heraldikánkban is ritkán kért és ritkán adományozott címerkép. Csak Kassa város nemesített polgárainak címereiben látjuk, emlékeztetőt szülővárosukra, családjuk bölcsőjére, mely azt még 1369-ben kapta különös királyi kitüntetés jeléül címerébe Nagy Lajos királytól."

A liliomról az ázsiai kultúrákban azt tartották, hogy segít a bajokat elfedni, illetve, hogy a démonok, kísértetek tartanak tőle. Gyakran ajándékozták fiatal lányoknak, asszonyoknak, mivel úgy hitték, hogy fiú gyermek áldását hordozza.
A fehér liliom (L.Candidum) képe már az egyiptomi síremlékeken is látható. Vitatott, hogy a bibliában szereplő liliom melyik faj, a fehér, vagy az un. király liliom (L. Regale).


Festett bútorokon gyakran előforduló virág, egy tulipánszerű, többnyire piros-fehér színnel festett alak, melynek virágszirmai nem borítják egymást, mint a tulipán színes levelei, hanem három egészen különálló viráglevéllel nyúlnak föl. Ez a virágalak ősi, régi emlékeinkben és a közelebb letűnt századok emlékein, székelykapukon többször előfordul.

Mint látszik sok kérdőjel veszi körbe a liliomot. Mégis én azért választottam a hónap témájának, mert az egyensúly és kiáradás témájához nagyon illik. Ugyanis a régi, festett rendszerekben a liliom az Istenfa koronázó virága.


arpad.org

Kibillen, de azzal a lendülettel' találja meg egyensúlyát. 
A mozdulatlanságból a mozgásba így megy át minden, s viszont.
Ahogy a legfelső' szimbólum koronázza a TELJESSÉGET.
Ahogy a tisztaság adja az alapjainkat is.


Ezekre figyelünk, ezekre fókuszálunk, és ezen erőinkkel dolgozunk a mandalák világában is.
Hozd el Családodat, Gyermekedet, legyetek együtt ebben az EGYÜTTLÉTBEN!

Ha már feliratkoztál hírlevélre, akkor a hírlevélben tudsz JELENTKEZNI! 
Ha nem vagy feliratkozva, akkor jelentkezz be itt, megjegyzésben másold be a 
"MÁRCius 23. MandalaMantra" szöveget, és már várlak is szeretettel!

A MandalaMantra rendszeréről itt olvashatsz: 

Várlak szeretettel:
Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése