2013. november 9., szombat

MandalaMantra 2013.NOVEMBER


A Novemberi VIZUÁL TERÁPIA
2013.11.17-én 15 órától a Kosztolányi térnél
A MandalaMantra ezévben utoljára jelentkezik a Munkás' rendszerében. Utoljára fogunk úgy dolgozni, ahogy eddig egész évben tettük. Decemberben már csak ünnepelni és SZÍNEZNI fogunk. De most még mandalázunk és mantrázunk egy utolsót a hagyományos rendszerben!
Ez évünk utolsó feladata az ELMÚLÁS.
Tudtad, hogy az elmúlással új KÖR kezdődik, ezért jön közvetlenül mögötte az ÜNNEP hava?

Szerinted mikor múlik el valami? Mikor mondjuk azt, hogy VÉGE?

Ha már feliratkoztál hírlevélre, akkor a hírlevélben tudsz JELENTKEZNI! 
Ha nem vagy feliratkozva, akkor jelentkezz be itt, megjegyzésben másold be a 
"NOVember 17. MandalaMantra" szöveget, és már várlak is szeretettel!

A MandalaMantra rendszeréről itt olvashatsz: 


A gyakorlatok most ehhez idomulnak, erről szólnak:
ELMÚLÁS - FEKETE - GÖMB - TIZENEGYELMÚLÁSRÓL:


Eljövendő és az elmúlás között vagyunk éppen, félúton.
Ez a jelen. Azt hisszük. Miért hinnénk mást?
Miért gondolnánk azt, hogy az éppen életet adó anya nem csinál mást, mint halálra ítéli gyermekét. Pedig ez van. Az örök körforgás. És mint a selyemkendőre fűzött gyűrű, jelzi azt a pontot, hogy életünk lenge fonalán merre is helyezkedünk el. Ez a kendő mintás. A mintát mi választottuk. Kiterítve egy csodálatos kép, egy mandala. De amint megszületünk ez a mandala a gyűrű jóvoltából összeszűkülve ugyan, de a gyűrű alatt helyezkedik el. Nincs más dolgunk, mint megfejteni mi van a titok mélyén. Ez a skorpió állapota. A titkot csak is saját magunkban találjuk meg. Az ismeretlen irányából közelítünk egy egyébként ismert dolog felé.
Hát…közelítsünk együtt:
Dogonoknál ilyenkor szokás befalazni a varázslót és csak egy apró lyukon keresztül táplálni.
A teljes kiszolgáltatottság állapotát éli meg, Önként. Mi, hogy tesszük mindezt?

Régi kultúrákban ilyenkor szokás emberáldozatot hozni és békésen elfogyasztani szerveit a halálsikoly kellős közepén. Ilyenkor szokás gyertyát gyújtani és emlékezni az Ősökre.
Belső megéléseink döntő szerepet játszanak a további életünkben. Észre kell vennünk, hogy a fák lehullajtják leveleiket, a szarvasok agancsukat. Valamit mindenki letesz. Szarvas az agancsával az erő szimbólumától fosztja meg önmagát. Fák a leveleikkel az Élet hirdetéséről. Ez lenne a halál? Nem, ez nem lehet az. Inkább a felkészülés az újjászületésre. Elkészül a belső mérleg. Mi jó és mi nem. Mit kell letennünk úgy , hogy tudjuk, hogy van . Elhagyni, elfeledni képtelenség. Ne is akarjuk.
Békéljünk meg.

EGY KIS HOLD KALENDÁRIUM:
Kurta és furcsa, ez lehet az igazi megközelítés. Hiszen a hold ebben az időszakban a Bika útját tapossa a horizont felkelő pontján, Napkeleten. Vele szemben a Nap pedig a horizont alatti régióból és éppen a Skorpió jegyéből tekint vissza rá. Mintha poláris váltás lenne. Mély érzéseink megélését támogatja a 12-es házban járó hold. Alvilágból visszatekintő nap a túlélés reményét, mint egy biztatást, hogy csak csináld, és érezd, hittételét lebegteti meg felénk.
Hát… lebegtesse!
Sokan azt hiszik, hogy amiben eddig hittek, az mozdíthatatlanság állapotában szendergett. Rá kell most jönniük, hogy érzéseik is mint megannyi más, csak egy pár pillanatig az övék…aztán tovaszáll.

D.J.

FEKETE:

Fekete
Az ősi sötétség, a káosz, az éjszaka, a feneketlen, titokzatos mélység, a világűr jelképe. A színekben kifejeződő élet ellentéte, a halál szimbóluma. A lemondás színe, a gyász kifejezője; számos hagyományban a gonosz erőkhöz kötődik. Az ókorban az alvilág isteneihez társult, pl. Hádész-Plútón, Hekaté, Ozirisz színe. A kereszténységben egyrészt a halál és a gyász színe, másrészt a bűn, a pokol, a bűnhődés jelképe. A világtól, az élettől való elfordulást, az alázatot is kifejezte, ezért a papok és a bencés szerzetesek ruházatuk színéül választották. Az alkímiában a szín hiánya, a Nagy Mű első foka, a bomlás, az erjedés, a pokolba való alászállás jelképe.

GÖMB:
"Mondd el egy pontnak, hogy mi az, hogy gömb!"

Vettük a PONTot, a KÖRt, most a GÖMBöt.

SoXor mesélem el ezt a példát:
Képzeld el magadról, hogy PONT vagy. Nincs Z jellegű(3D-s) kiterjedésed!
Csak és kizárólag x, és y irányt ismersz.
Egyszercsak felülről(amit te nem is ismersz, mint pont) jön egy GÖMB. Találkozik a Te SÍKoddal.
Mit fogsz Te látni belőle? Mit fogsz Te érzékelni, ha egy PONT vagy és valami megjelenik a semmiből', épp az orrod előtt?
A dimenziók közötti ugrásról beszélünk. Eddig a pont kiterjedéséről volt szó, majd a többDimenzió minket is, 3D-seket érintő, látható részéről van szó. Itt már nincs lineáris irányultság. Itt már nekem is ugranom kell, és be kell fogadnom valamit, amit eddig nem tudtam megtenni....el kell engednem az eddig beidegződött gondolkodásomat. A papírra vetett rajznál el kell fogadnom, hogy AZ már nem is x és y tengelyen történik. Be kell fogadnom, hogy megjelenik egy harmadik dimenzió, ott, ahol ez elvileg nem megjeleníthető, papíron. Ez hát a gömb. A világunk legstabilabb elemi része. A gömb, mely minden irányból ugyanannyi energiát képes elvezetni. Felületét, belső területét és a belső-külső tér megjelenését létrehozó 3D-s rendszerben találom magam.
Ahogy a kör a pont kiteljesülése, úgy a gömb a kör dimenzióUgrása. A gömb a 3D rendszer Egysége. A teljesség és egyensúly ezen a síkon megvalósult jelképe.

 "Gondolhatjuk úgy, hogy a mindenségre a leginkább jellemző gömb alak, körívek, csillagok, üstökösök roppant pályái is kör alakúak, ez közös óriási kényszer. Hiszen ha mértani alakzatokat vizsgálunk, látható, hogy bármilyen anyagból, a legtöbb gömb alakú „tárolóban” fér el a legjobban. Ez is a nagy kényszerítő törvényhez tartozik minden bizonnyal. Már többször láthattuk űrhajóban vagy űrállomásom készült felvételeken, hogy a szabadon lebegő vízcsepp, a világűrben szabályos gömb alakot vesz fel.
Tehát létezik gömb-kényszer. Az emberi agy csaknem szabályos gömb alakot formál. Ennek okáról szólva, nem mondhatunk mást, mint az agy működése is megköveteli a leginkább alkalmas alakot. Ugyanis nagy valószínűséggel ebben az alakzatban lehetséges egyik ponttól eljutni a másikig azonos idők alatt. És ez minden idegsejt központra vonatkozik. Ez a tényező alapvetően meghatározza az agyon belüli kapcsolatok azonos vagy nagyon közeli gyorsaságát, akár idegek vezetékén történik az, akár agyhullámok segítségével. Tehát mondható, hogy a gömbhajlam, éppen úgy törvény következménye, mint bármi más.
Gömbgondolkodás, gömbhajlam, körhajlam természetes tulajdonságaink közé tartozik, nem lehet nélküle vizsgálni a nyelv működését, ahogy az agy működését sem."  

(Természetes körhajlam, Magyarság Tudományi füzetek; http://www.mvsz.hu/mtf/mtf_06s.html )

Gömbnek nevezzük a térben azon pontok halmazát, melyek egy adott P ponttól legfeljebb egy rögzített r távolságra vannak. Ekkor P-t a gömb középpontjának, r értékét pedig a gömb sugarának nevezzük. A P ponttól pontosan r távolságra lévő pontokat együttesen a gömb felületének, vagy felszínének nevezzük.
(http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6mb)

TIZENEGY:

A tizenegy....
- a legnagyobb ismert érték, amelyet felvesz egy természetes szám
- úgynevezett mesterszám, jelentése: kinyilatkoztatás

A tizenegy eges misztikusok szerint baljós jelentéssel bír. Bár bennem ez másképp van...
(http://www.misztika.eoldal.hu/cikkek/a-11-es-szam.html)Gyere el, tapasztald meg a leírtakat! Mandalázz, mantrázz, vagy csak legyél velünk!
Az eszközöket és a feladatokat most is magam hozom.  
Te hozd el a családot, gyermeked, barátaidat...és persze a jókedvedet.

Dátum: 2013.11.17. 15:00 (Meditációval kezdünk! Legyél pontos, kérlek!)
Helyszín: Kosztolányi tér (Pontos helyszín a bejelentkező mailben)
Részletek: MandalaMantra RENDSZERE 2013


Ha már feliratkoztál hírlevélre, akkor a hírlevélben tudsz JELENTKEZNI! 
Ha nem vagy feliratkozva, akkor jelentkezz be itt, megjegyzésben másold be a 
"November 17. MandalaMantra" szöveget és már várlak is szeretettel!Várlak szeretettel:
Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése